Parlem de sabates de TALÓ ALT o PUNTA ESTRETA
amb la Patricia Cara, Fisioterapèuta i la Mireia Serrano, PodòlogaSi acostumes a utilitzar sabates de taló alt, o bé amb punta estreta, és important que coneguis les conseqüències del seu ús:
-Escurçament del tendó d’Aquiles, que pot generar inflamació i dolor d’aquest.
-Creixement de l’ós de la base del dit gros, que provoca que el dit gros s’orienti cap en dins i generi dolor, conegut com “Juanete”.
-Doblegament dels dits entre si per la part mitja de l’articulació, que dóna lloc a una deformació mantinguda d’aquests.
-Engruiximent del nervi entre el tercer i quart dit, que pot generar dolor i tumefacció en aquesta zona.
Des de la fisioteràpia ens diuen que el principal tractament per aquestes patologies, es basa en la prevenció, és a dir, intentar reduir l’ús d’aquest tipus de sabates. En el cas de presentar algun símptoma, és important, visitar al fisioterapeuta amb l’objectiu d’establir un tractament específic, seguint una valoració exhaustiva del peu i de tota l’extremitat inferior.
La nostra podóloga va més enllà, i ens explica que un dels signes de l’abús d’alces, els galindons (coneguts com a “juanetes”), són la cinquena operació més demandada a la Seguretat Social a Catalunya. Els talons no només impliquen problemes com les dureses (“duricias”) i galindons (“juanetes”), sino també desestructuració muscular o fins i tot artrosi. La moda cada vegada més estesa de portar cada dia calçat amb talons impossibles pot passar una seriosa factura a la salut dels peus de les dones que els usen de manera habitual. I, tot i que la moda i la societat en general semblen no fer-los c as, els podòlegs no es cansen de repetir com ha de ser un bon sabata. Tancat de puntera i que aquesta pugui albergar els dits sense comprimir; si és àmplia ha de tenir subjecció a nivell de l’empenya (“empeine”). Ha de tenir una sola grossa i si pot ser de goma perquè «absorbeix molt més els impactes i la forma de caminar és molt més fisiològica. El calçat pot tenir un taló d’entre 2,5 i 4 centímetres perquè facilita l’enlairament del peu i és important que el calçat respecti la forma del peu, que és més aviat rectangular. Per això, cal rebutjar aquelles sabates que tenen la punta molt estreta ja que afavoreixen que els dits vagin encongits, provoquen callositats i poden generar els temuts galindons. En cas de portar el peu elevat, quanta més base tingui, millor. En aquest sentit, són més recomanables les plataformes que els talons, explica la nostra podòloga. I, tot i les recomanacions dels podòlegs, aquests puntualitzen que no estan en contra de les sabates de taló, però recalquen que cal usar-los amb moderació.
Patricia Cara (Fisioterapèuta Col.legiada núm. 12.017) / Mireia Serrano (Podòloga Col.legiada núm. 883.08.1582)
Tens alguna consulta?
Si tens qualsevol dubte o consulta escriu-nos o truca'ns i et contestarem tant aviat com ens sigui possible.
Telèfons
93 491 5302
699 506 359
Xarxes Socials
Horaris
© 2022 Integral Fisioterapia. Todos los derechos reservados.
Politica de Cookies / Nota Legal / Política de Privacidad Web/ Política de Privacidad RRSS